J-Armon blogi

Iäisyyden rajalla

 

Kuolemasta on monelaisia käsityksiä. Kun elämme hektisessä maailmassa ja meillä on kova kiire toteuttaa itseämme, tuskin ajattelemme kuolemaa useinkaan. Kenties läheisen kuolema pysäyttää meidät ainakin hetkeksi ja hautajaisissa olemme jo asian tuntumassa. Pappi voi myös puheessaan vaikuttaa meihin kun hän viittaa iankaikkisuuteen ja iankaikkiseen elämään kuolemankin jälkeen. Mitä tämä puhe oikein tarkoittaa? Lainaan ystäväni Tuomas Jäntin luvalla hänen kirjasta, totuuden hetkiä -luvun;


Iäisyyden rajalla


"Kuolema lopettaa tuskani. Mitä sillä on väliä, missä, milloin ja miten kuolen?" monet sanovat pinnalllisesti, usein sen enempää ajattelematta. Raamattu kuitenkin sanoo, että elämä ei lopu ruumiilliseen kuolemaan. Kuolema ei ole tyhjään raukeamista eikä tiedottomaan tilaan vaipumista.

Raamatussa kerrotaan ihmisistä, jotka olivat kuoltuaan tietoisessa tilassa. Elia ja Mooses olivat Jeesuksen kanssa kirkastusvuorella, ja Stefanos meni suoraan Jeesuksen Kristuksen eteen. Puhuessaan kuolemastaan Paavali ilmaisi halun "päästä Kristuksen luo" (Fil. 1:23).

Kun Jeesus oli kuollut ja noussut ylös, hän oli läsnä ruumiillisesti, ei henkiolentona. Hän puhui ja söi, ja häntä voitiin koskettaa. Toisaalta häntä eivät sitoneet normaalit luonnonlait. Hän saattoi ilmestyä paikalle ja poistua oven läpi.

Kun olemme kuolleet Kristuksessa, emme kuole enää toistamiseen. Toisella kuolemalla - viimeisellä tuomiolla - ei ole meihin otetta. Jeesus ei kuollut uudelleen, vaan nousi taivaaseen ja sanoi: "Nyt minä elän, elän aina ja ikuisesti" (Ilm. 1:18). Meidän osamme on aivan sama, kuten Johannes kirjoittaa: "Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan" (1. Joh. 3:2).Haluan vielä muistutaa, että sinulla on oma vapaa tahto, mutta sinun Luojasi tahto on, että uskot häneen ja seuraat Jeesusta, joka on tie, totuus ja elämä Isän luokse. Oletko ajatellut tätä asiaa?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

19.09 | 18:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi.
Anneli siirtyi muistaakseni neljännen luokan jälkeen keskikouluun.
Kaikkea hyvää teille molemmille!

Terveisin
Jarmo

...
18.09 | 16:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. Kirjoitti; Seppo Luoto

...
19.09 | 19:17
Henkilöhistoriaa on saanut 1
08.11 | 15:45
Rukousten voima on saanut 1
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS