Helluntai suuri juhla

Kesä on lähellä. Sanat tarkoittavat luonnollista kalenterin mukaista aikaa sekä hengellisen kesän läheisyyttä, jolloin Messiaan paluu tapahtuu. Jeesus pyytää opetuslapsiaan seuraamaan merkkejä:

 

"Ottakaa oppia vertauskuvasta, jonka viikunapuu tarjoaa: kun sen oksa virkoaa ja alkaa tulla lehteen, te tiedätte, että kesä on lähellä. Samalla tavoin te kaiken tämän nähdessänne tiedätte, että se aika on lähellä, aivan ovella. Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa. "Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. (Matt. 24:32-36)

 

Viikunapuu merkitsee Israelia, jonka perustaminen uudelleen viimeisinä aikoina, tarkoittaa juuri oksan virkoamista. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

 

Ensimmäisenä helatorstaina Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää." (Ap.t. 1:4-5)

Helluntai on helatorstain jälkeen kymmenen päivän päässä (viidenkymmen päivän päässä pääsiäisestä). Silloin tapahtui Jeesuksen edellä kertomien sanojen mukainen tapahtuma:

 

Kun sitten koitti helluntaipäivä, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. (Ap.t. 2:1-4)

 

Hengen vuodatus oli profetoitu jo satoja vuosia aikaisemmin ja niinpä:

 

Silloin Pietari astui esiin, ja muut yksitoista hänen kanssaan. Hän alkoi puhua kuuluvalla äänellä: "Kuulkaa minua, juutalaiset, te kaikki, jotka asutte Jerusalemissa! Tietäkää tämä: Eivät nämä miehet ole juovuksissa, niin kuin te luulette - nythän on vasta aamu, päivän kolmas tunti (n. klo 9 aamulla). Tämä on sitä, mikä profeetta Joelin suulla on ilmoitettu:

 

 

- Viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, minä vuodatan Henkeni kaikkiin ihmisiin. Teidän poikanne ja tyttärenne profetoivat, nuorukaiset näkevät näkyjä ja vanhukset ennusunia. Näin teen: palvelijoihini ja palvelijattariini minä vuodatan Henkeni niinä päivinä, ja he profetoivat. Minä näytän ihmeitä ylhäällä taivaalla, merkkejä alhaalla maan päällä: verta, tulta ja suitsevaa savua. Aurinko pimenee, kuu värjäytyy vereen, ennen kuin koittaa Herran päivä, suuri ja häikäisevä. Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu. (Ap.t. 2:14-21)

 

Me elämme edelleen tätä samaa Hengen aikakautta ja odotamme Hengen uudistuksen jatkuvan voimallisesti meidän omassa kotimaassamme Suomessa. Monet ovat saaneet profetioita siitä, että Suomessa alkaa herätyksen aika. On myös kerrottu, että tapahtuu yllättäviä asioita. Odotamme muutosta, mutta se ei tapahdu ilman meidän apua, eli esirukouksia.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

19.09 | 18:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi.
Anneli siirtyi muistaakseni neljännen luokan jälkeen keskikouluun.
Kaikkea hyvää teille molemmille!

Terveisin
Jarmo

...
18.09 | 16:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. Kirjoitti; Seppo Luoto

...
19.09 | 19:17
Henkilöhistoriaa on saanut 1
08.11 | 15:45
Rukousten voima on saanut 1
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS