Suuret uutiset

Syksy 2001

Vuosi 2001 jää historiaan erikoisten asioiden vuoksi. Syksyllä tapahtui ikimuistoisia asioita.

Ensimmäisenä tapahtui New Yorkin kaksoistornien tuho, jonka tapahtuman jälkeen sanottiin, että maailma ei ole enää entisensä.

World Trade Center (puhekielessä myös WTC tai Kaksoistornit) oli pilvenpiirtäjäkompleksi New Yorkissa. Kompleksi tuhoutui syyskuun 11. päivän iskuissa vuonna 2001. Se oli World Trade Centereista tunnetuin. Rakennuskompleksiin kuului kokonaisuudessaan seitsemän rakennusta. Projektin suunnitteli amerikanjapanilainen arkkitehti Minoru Yamasaki. Noin 50 000 ihmistä työskenteli rakennuskompleksissa.

New Yorkin World Trade Center oli kuuluisa kahdesta valtavasta pilvenpiirtäjästään, kaksoistorneista. Tornit olivat maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät vuosina 1972–1974, kunnes Willis Tower (Sears Tower) syrjäytti ne. Torneissa oli 110 maanpäällistä kerrosta, tornit olivat 417 ja 415 metriä korkeat ja ne peittivät kuuden ja puolen hehtaarin alueen Manhattanin länsilaidalla.

Toisena asiana kerron sen, että kohtasin Jumalan kasvoista kasvoihin noin kuukausi edellisestä maailmaa koskettavasta tapahtumasta. Minun maailmani muuttui ja koska tämän kohtaamisen yhteydessä sain myös vaativan tehtävän.

Jeesuksen ilmestys

Joskus joku voi kysyä yliluonnollisen tapahtuman jälkeen, olitko jonkinlaisessa elämäsi kriisissä tai ahdingossa. Tai olitko joutunut jonkinlaisten onnettomuuksien kierteeseen ja elämäsi oli ollut oikein vaikeaa ja epätoivoista. Jotkut ovat kysyneet minultakin tällaista, mutta vuonna 2001 olin mennyt avioliittoon pitkän yksin eletyn jakson jälkeen ja mitään vastoinkäymisiä ei ollut lähimenneisyydessä. Elin siis aivan normaalia elämää, kunnes tapahtui jotain.

Ensin tapahtui maailmaa mullistanut WTC-tornien tapaus syyskuussa ja omalle kohdalleni noin kuukautta myöhemmin elämääni koskettanut ja suuntaa muuttanut tapahtuma.

Eräänä lokakuun aamuna juuri ennen heräämistäni näin ilmestyksen, jossa seisoin suuren kaupungin keskustassa leveän valtakadun jalkakäytävällä. Kaupunki oli aivan hiljainen, ketään ei liikkunut missään. Ei ollut yhtään autoa ajoradoilla, ei jalankulkijoita jalkakäytävillä. Kukaan ei ollut liikkeellä polkupyörällä. Seisoin aivan yksin suuren kaupungin keskellä. Jonkin aikaan katseltuani ja ihmeteltyäni havaitsin vastakkaisella puolella katua kolme miestä. He tulivat suurien kerrostalojen välistä katualueelle. Miehet eivät tulleet minuun nähden aivan kohtisuoraan edestäni, vaan hieman vasemmalta. Miehet lähtivät suuntaamaan jostain syystä askeleensa minua kohti. Kun he olivat kävelleet jonkin matkaa ja olivat minusta katsoen noin 20-metrin päässä, minun sisälläni kuului valtavalla voimalla sanoma:

”KESKIMMÄINEN ON JUMALA”.

Tajusin heti, että tämä, joka puhui, oli Jumala. Aloin jännittää, mitä kohta tapahtuu. Miehet lähestyivät askel askeleelta ja aloin seurata heitä entistä tarkemmin. Siis, Jumala keskellä ja kaksi muuta miestä mukana ja he lähestyvät kaiken aikaa minua, joka seison yksin jalkakäytävällä. Jumalan vasemmalla puolella oleva henkilö oli hyvin kookas ja hän käveli kaiken aikaa hyvin lähellä keskimmäistä, eli minulle ilmoitettua Jumalaa. Oikean puoleinen mies oli keskimmäistä lyhyempi ja hintelämpi. Kun miehet olivat kohdallani, he pysähtyivät eteeni rivissä, siis kaikki olivat suoraan edessäni. Jumala oli minun edessäni noin metrin päässä. Olimme todella kasvotusten, minä ja Jumala.

Jumala sanoi minulle:

”EVANKELIOIMISTA ON LISÄTTÄVÄ”.

Tämän jälkeen kolmikko lähti jatkamaan kävelyänsä minusta katsoen oikealle ja poistuivat näkökentästäni hetken kuluttua. He kääntyivät lopulta kadulta pois oikealle talojen väliin. Tulivat siis etu-vasemmalta ja poistuivat oikealle. Keskimmäinen, eli Jumala oli kohdallani seisoessaan suunnilleen kokoiseni, mutta kun en tarkistanut unessa, oliko sillä kohdalla jalkakäytävä korkeammalla kuin ajoradat, en tiedä Jumalan tarkkaa pituutta. (Hän oli sopivan mittainen tämän kohtaamisen kannalta.)

Miksi Jumala esitteli poikansa Jumalaksi? Hän, joka on Aino-syntyinen Jumala on todella Jumala, Immanuel. Jumala sanoi Joosefille ja Marialle, että teidän pitää antaa pojalle nimeksi Jeesus. Minä tapasin siis Jumalan ja Jumalan toisen persoonan, Jeesuksen samassa näyssä. Jumala ilmaisi itsensä sisälläni puhuessaan ja näkyvästi kadulla Jeesuksen persoonassa. Näin Jumalan ja jäin henkiin, sillä kolmikon poistuttua, minut välittömästi herätettiin.

Herättäjä luonnollisesti oli myös Jumala tai Pyhä Henki.

Kokemus ei jättänyt kylmäksi. Olin jonkin aikaa aivan ihmeissäni ja kerroin asian vaimolleni Sirpalle. Hän oli heti selvillä, mitä pitää tehdä. Hän sanoikin ensimmäiseksi: missä on viimeisin Kirkkosanomat -lehti? Katsotaan sieltä, milloin alkaa seuraava Alfa-kurssi. Se alkoi sopivasti vuoden vaihteen jälkeen tammikuussa Tampereen keskustassa.

Kerroin tapahtuman myös Raamattupiirissä, jossa kävimme Kalkussa ja siellä Ellenin kotona, jossa hän tiesi heti kertoa, että sinä tapasit Jeesuksen.

Oli tämä ihmeellistä, että olin kohdannut maailman kaikkeuden Luojan.

Mitä tämä sitten saikaan aikaan minussa? Paljon kysymyksiä ja taas kysymyksiä, miksi minut, miksi juuri minut valitsit tähän ja tälle paikalle. Eikö todellakaan löytynyt ketään muuta ja fiksumpaa. Eikö noista teologian tohtoreista ja muista korkeasti oppineista papeista löytynyt ketään tälle paikalle. Olinko todella ainoa vaihtoehto? Tätä jatkui ja jatkui. Olin todella kuin Mooses silloin kun Jumala kutsui hänet johtamaan Israelin kansan pois Egyptin pakkosiirtolaisuudesta. Sanoin Jumalalle, miksi minut, joka ei mistään mitään tiedä? Ei Jumala mitään vastannut tähän valitukseen. Mehän tiedämme, että Jumala ei valintaansa kadu. Tämän sai myös Mooses kokea ja niin minä myös. Nyt on yli kymmenen vuotta kulunut kutsusta kun tätä kirjoitan jälleen kerran paperille. Olen tämän kirjoittanut useaan kertaan paperille, mutta aina en ole kaikkia tunteitani osannut kertoa kuin pintaviiltona. Nyt haluan kirjoittaa kaiken ylös, koska uskon sen olevan vuodatusta myös Jumalan suuntaan. Jumala ei minulle suutu tästä, sillä hän on minua sietänyt todella paljon. Koskaan en ole Häntä tai Hänen olemassaoloaan kieltänyt, siksi on mieleni hyvin, hyvin tyytyväinen. Olen saanut Jumalalta huomiota ja huolenpitoa elämäni aikana paljon enemmän kuin osaan edes aavistaa.

Jeesuksen ilmestyminen ja Hänen lähetyskäskynsä uudistaminen kohdallani pani ajatukseni rullaamaan. Aluksi minua pelotti sellainenkin asia, mitäs jos joudun lähtemään jonnekin ulkomaille lähetystyöhön? En osaa kieliä, koska kaikki kielten opiskelut on jollain lailla jääneet vajavaisiksi. En koskaan ole oppinut mitään vierasta kieltä kunnolla. Olen ollut kovin laiska opiskelemaan kieliä jatkuvasti ja säännöllisesti. Keksikoulussa, jonka aloin 27-vuotiaana, opiskelin ensimmäisen kerran elämäni aikana vieraita kieliä. Ne eivät sujuneet ainakaan englannin osalta hyvin, suorastaan rimaa hipoen läpäisin koulun. Ruotsin kieli sujui hieman paremmin ja se jotenkin menetteli. Nyt olin 55-vuotias ja kielet olivat suorastaan rapautuneet sanavarastostani pois. Miten voisin selvitä, jos kutsu kävisi vieraille maille? Tämä oli vain turhaa pelkoa, ei Jumala minua ole ulkomaille ollut ajamassa. Olen oppinut jälkeenpäin tulkitsemaan näkyäni vähitellen tarkemmin ja tarkemmin. Olin siis keskellä suurta kaupunkia. Tällä täytyy olla jokin tärkeä merkitys. Olen alkanut vähitellen ymmärtää, että paikkani on suuren kaupungin keskellä. Tampereen kokoinen kaupunki näyttää olleen tähän asti ainakin ihan sopivan kokoinen. Kerran kävimme Porissa kertomassa itsestämme Keski-Porin kirkossa, mutta tämän jälkeen ei ole kutsuja tullut ulkopuolelle.

Tampereella aloin siis Alfa-kurssilla vuonna 2002 tammikuussa.

Ensimmäisen kurssin jälkeen olen ollut pienryhmän vetäjänä kursseilla kolmessa eri seurakunnassa. Enimmäkseen Tuomiokirkkoseurakunnan ja Kansan Raamattuseuran järjestämillä kursseilla ja muutamia kertoja oman seurakuntani alueella Harjun seurakunnassa, Tesoman kirkossa. Samoin muutaman kurssin olen ollut vaimoni seurakunnassa, Tampereen Vapaakirkkoseurakunnassa.

Alfa-kurssi tietoja voit katsoa tästä linkistä: alfa-kurssi (Tampereen Vapaakirkossa järjestetään yleensä kaksi kurssia vuodessa)

 

sivun alkuun

Uusimmat kommentit

19.09 | 15:33

Hienoa, että löysit kuvista Anneli-vaimosi. Anneli siirtyi muistaakse...

18.09 | 13:55

Kolmannen ja neljännen luokan kuvissa vaimoni Anneli Rasimäki. ...